Проект "Образование за утрешния ден"

Written by Super User. Posted in News

Информационна страница за участието на СУ "Д. Благоев" в проекта. Платформа>>>

9.01.2020

Училището се включи в проект "Образование за утрешния ден" за учебната 2019/2020 година, дейност 6 - повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения – базови и за напреднали, включително и компютърно моделиране/кодиране). От другата седмица започват работа два клуба - клуб "Компютърна 3Д графика" за ученици от 5 до 7 клас с ръководител Магдалена Пенева и клуб "Мултимедия" за ученици от 8-12 клас с ръководител Янка Янева.

25.01.2020

Учениците от клуб "Мултимедия" вече работят по проект "Образование за утрешния ден". Те придобиват дигитални умения и знания за изработване на мултимедийни проекти, съчетаващи различни аспекти на мултимедийно съдържание. Учениците доразвиват и дигиталните умения за търсене, сортиране, обобщение, представяне и споделяне на информация при спазване на етични правила и избягване на опасностите в интернет пространството. Акцентът пада върху изработване на краен продукт в екип, в етапите на което се използват различни компютърни технологии – за текстообработка, презентация, работа с цифрови изображения, обработване на видео и аудио информация и др. А в процеса на работа е интересно и забавно!

20.02.2020

Клуб "Компютърна 3Д графика" усилено работи. Учениците създават свои графични 3Д модели чрез програмата SketchUp. Като истински художници и архитекти те активизират творческото си въображение. В резултат се получават интересни проекти.

3.03.2020

Учениците от клуб "Мултимедия" с много ентусиазъм изработиха мултимедиен поздрав за Националния празник на страната. Участници в него са различни ученици от училището. Клипът можете да видите ТУК>>>.

12.05.2020

По проект "Образование да утрешния ден" училището се обогати с нови придобивки за работа на участниците в двата клуба. На разположение на учениците вече са: интерактивен дисплей, мултифункционално устройство и графични таблети

1.06.2020

Учениците от клуб "Мултимедия" отново създадоха един мултимедиен поздрав по повод Деня на детето. С него те поздравяват всички малки, по-големи и още по-големи деца :)

Клипът може да видите ТУК>>>.

2.09.2020

Клуб "Компютърна 3Д графика" приключва дейността си. В процеса на обучението си, учениците се запознаха с програма SketchUp. С много сръчност и ентусиазъм те създадоха свои 3D модели. Със средствата на моделирането, демонстрираха умения на художници и инженери, като пресъздаваха с компютрите предмети от реалния свят. Моделираха букви, къщички за птици, кучешка къщурка и къщата на мечтите. Запознаха се с работата на 3D принтера и как могат моделите да станат реалност, като създадоха модел на стойка за телефон и я принтираха.

Повече проекти на ученици и работа на 3Д принтера можете да видите ТУК>>>.

9.10.2020

Участниците в двата клуба по проект "Образование за утрешния ден" - клуб "Компютърна 3Д графика" и клуб "Мултимедия" с гордост за положения труд получиха своите сертификати за участие в обучението. Вече с по-голяма увереност учениците гледат към новите дигитални технологии, защото се чувстват знаещи и можещи да работят с тях.

Коментари могат да публикуват само регистрирани потребители.